Nyheter

Årets sträckor – Rally Sweden 2024 Itinerary

Nu är det klart. Nio utmanande sträckor som ska avverkas två gånger står på menyn, drygt 300 km specialsträcka. En tredjedel, ca 107 km av dem är nya gentemot förra året. Med transportsträckorna kommer teamen tillryggalägga minst 1100 km under helgen. Och som åskådare har du mängder av möjligheter att hitta precis din favoritplats i skogen eller på The Red Barn Arena i Umeå.

Jobbet att skapa ett spännande och ännu bättre rally startade i princip direkt efter målgång förra året. Och håller i praktiken på fortfarande, inte minst med att anlägga publikplatser, parkeringsplatser och skoterleder.

Något bekant, lite nytt och en del kryddat

Mycket är sig likt, Shakedown och fyra sträckor av nio unika, finns kvar i sin helhet sedan förra året. SS 9/12 Vännäs, är enda sträckan som är helt ny för året, och med mycket svängar och småkrokar har den alla förutsättningar att bli en utmaning för förarna och en favorit för publiken. Inte minst tack vare närheten till Umeå.

SS 11/14 Bygdsiljum är en delvis ny sträckning och nytt namn på sträckningen som förra året hette SS 4/7 Botsmark. En snabbare start och framför allt ett nytt avslut in förbi Bygdsiljum. En lagom lördagsutflykt för våra vänner i Skellefteåtrakten som vill uppleva världsrally på hemmaplan.

SS 3/6 Norrby har starten gemensam med förra året men viker av och tar sig via några tvära vägbyten mot målgång ner mot Varmvattnet. Och även SS 16/17 Västervik får en till stora delar ny sträckning då den delvis slås samman med Sävar med start vid tidigare målgången i Johannesfors.

Fortsättning följer …

Det var en försmak av årets sträckor. Mer detaljerad information om sträckor, publikplatser och hur du tar dig dit kommer du löpande hitta under Program på webbsidan.

Med det vill vi tacka alla markägare och alla intressenter för ett gott samarbete, utan er vore rallyt inte möjligt. Och nu väntar vi bara på att festen ska dra igång. Vi ses väl?