The Red Barn Arena 2024

Nu kommer publiken ännu närmare världens bästa förare

Rally Magazine

– Vi är fantastiskt nöjda med fjolårets event som blev en riktig publiksuccé alla dagar. Till årets event kommer vi förstärka och utveckla arenaupplevelsen ytterligare. Under varje tävlingsdag samlas, bland annat, alla förare i regrouping innan de avslutande arenasträckorna på The Red Barn Arena, berättar Anett Refseth, arenakoordinator.

Detta har lagts till för att skapa en ännu närmare kontakt mellan publiken och världens bästa rallyförare. Regrouping kommer inte bara erbjuda fansen en möjlighet att se sina favoritförare på nära håll, utan även ta del av förberedelserna och bokstavligt talat känna adrenalinet från förarna i skarpt tävlingstillstånd.

VM-rally mitt i stan

Hagaområdet vid I20, som är belägen blott någon minuts promenad från stadskärnan, är unikt sett till WRC-seriens tävlingar genom sitt centrala läge. Belägen mitt i händelsernas centrum, bryter arenan ny mark inom rallyvärlden och erbjuder en oslagbar möjlighet för fans att vara mitt i händelsernas centrum under Rally-VM. Ett centrum för vinterffestivalen där du bland annat hittar food courts, VIP-områden, DJ:s och liveartister.

Churros

Ett fullfartsrally i stadsmiljö är Umeå relativ ensamma om i VM-sammanhang. När Rally Sweden nu går in på sitt tredje VM-år här i Umeå har arrangörerna landat med en trygg vetskap att staden och Västerbotten tagit rallysporten till sina hjärtan.

The Red Barn Arena skapade en rad magiska vinterögonblick under fjolåret, som uppskattades lika mycket av såväl den initierade rallyfantasten som den oinvigda delen av publiken som fick uppleva fartfesten för första gången.

Map Umeå City

Små ändringar, stor skillnad

För de som har besökt arenan tidigare kommer mycket att kännas igen. Inför 2024 har arrangörerna infört små, men viktiga förändringar, för att höja upplevelsen ytterligare. En av de mest märkbara förändringarna är den tydliga entrén, som syftar till att göra in- och utpassering mer smidig och ge besökarna en bättre överblick över evenemanget.

– De förändringar vi genomförde ifjol med tydligare publikpassager, öltält och en hästsko-dragning av banan där publiken får följa bilarna en längre tid inne på arenan kommer vara kvar. Tills årets tävling vill vi dels göra det smidigare att komma in till arenan med en gemensam tydlig entré. Vi har även infört VIP-läktare placerade nära det hopp som byggts upp för förarna när de kör in på arenaområdet, säger Anett Refseth.

Katsuta

Med det beprövade konceptet och de nytillkomna funktionerna är förväntningarna höga inför årets upplaga, och The Red Barn Arena ser fram emot att välkomna rallyfamiljen till en oförglömlig rallyhelg.

Anett Refseth, arenakoordinatorAnett Refseth, arenakoordinator

– Det vi är mest stolt över är att vi verkligen lyckats skapa en arena som passar hela familjen. Det finns något för alla åldrar och vi hoppas vi kan överträffa fjolårets publiksuccé, avslutar Anett.