Rally Sweden i Umeå

På rätt plats för utveckling

Rally Magazine

Nu är Rally Sweden här igen. Tävlingen gästar åter Umeå och regionen. Men själv känner jag mig inte längre som gäst. Jag har staden i blodet nu, längtar riktigt efter den och den fattas mig när jag inte är på plats.

2024 är tredje året som Rally Sweden körs i Umeå. Men Rally Sweden är inte bara fyra tävlingsdagar där världens bästa rallyförare tävlar om vem som behärskar vägarna bäst. Det är ett åretruntprojekt. Ett projekt som går från att vara några få anställda i företaget till att när starten går involvera runt 4 000 personer med alla funktionärer. Funktionärer från föreningar i regionen som hjälper oss och vi dem med ekonomisk ersättning. Efter 2023 års Rally Sweden betalade vi ut ca 5 miljoner kronor till det lokala föreningslivet.

Tre nya år

Jag vill säga att Rally Sweden börjar bli en del av Umeå. Och nu förankrar vi oss än mer efter att vi gjort klart med WRC-promotorn om tre nya VM-år i Umeå.

För mig och oss som arbetar med Rally Sweden är det underbart. Tillsammans med Umeå och regionen har vi nu en otrolig potential att utveckla det ännu mer, både som tävling, men också som det event och den folkfest det redan etablerat sig som. När vi såg flygbilderna över Red Barn förra vintern tror jag vi var många som häpnade över vilket enormt publikt event Rally Sweden är. Att nu veta att vi tillsammans med Umeå, regionen, markägare, partners, föreningar och alla våra älskade funktionärer får fortsätta bygga detta i tre nya år i Umeå känns bara så bra.

Anna Nordkvist, vd Rally Sweden.

Vi gör det tillsammans

Vill även här passa på att tacka samtliga partners som finns med och på olika vis i Rally Sweden, många av er är lokala och regionala företag. Tack. Tillsammans skapar vi en ännu bättre upplevelse för vår kära publik.

Jag är också övertygad om att det finns så mycket mer tankar och lösningar som vi ännu inte kommit på för utvecklandet av Rallyt, men jag vet att de kommer. Nytt för i år är att vi går över till digitala biljetter och vi öppnar försiktigt upp det första Stage Eventet på Sarsjöliden-sträckan.

Rally Sweden kom för tre år sedan till ett Umeå som satsar och en region med Västerbotten som är på frammarsch och det är precis den miljön som Rally Sweden vill vara en del av.

Varmt välkommen till årets Rally Sweden.

Hälsningar
Anna Nordkvist, vd Rally Sweden.