Nyheter

Björklöven och Rally Sweden i samarbete

Ishockey och motorsport kanske inte alltid är kopplat till varandra. Men med Björklövens hemmamatch mot Östersund sker det. Den blir uppstarten på ett samarbete mellan två starka varumärken i Umeå. Björklöven och Rally Sweden.

Att Björklöven är en stolt förening med stort publikstöd är känt sedan många år. Föreningen är starkt förknippad med sin hemstad. Sedan 2022 körs även VM-deltävlingen Rally Sweden med Umeå som centralort. Ett event som på några år etablerat sig som årets stora happening i Umeå. Med det nya samarbetet hoppas de båda kunna dra nytta av varandra.

– För oss i Rally Sweden är det fantastiskt roligt att vi kan samarbeta med varandra. Löven är ett starkt varumärke som dagligen under säsongen arbetar med att fylla en arena och där de gör ett mycket bra arbete där dialogen med sina fans har utvecklats stort de senaste åren. Vi ser även att vi har många gemensamma kontaktytor inom näringslivet som vi båda kan ha nytta av. Rally Sweden har kommit till Umeå för att stanna och vi vill vara en del av staden och föreningslivet. Att vi nu kan hitta något som både kommer gynna oss, men även de trogna lövensupportrarna är en bra lösning tycker jag, säger Erik Åström, Event Director på Rally Sweden.

En aha-upplevelse

Björklövens vd, Anders Blomberg ser även han stora fördelar att arbeta tillsammans.

– Jag tror att vi var många som inte riktigt insåg vad det innebar att Rally Sweden kom till Umeå. För mig var det en aha-upplevelse att se hur det intog hela staden och hur mycket publik det lockade till sig. Jag besökte själv Red Barn. Att vi har ett event av den kalibern i Umeå ser jag bara som positivt och jag är övertygad om att vi kommer kunna utveckla det här samarbetet ännu mer framöver, säger Björklövens vd, Anders Blomberg,

Överskott till Hjältarnas Hus

Samarbetet börjar med en mössfest. Björklöven har under flera år haft ett projekt att stötta arbetet som Hjältarnas Hus gör och under matchen på onsdag kommer det skänkas Rally Sweden-mössor till projektet. Därtill kommer samarbetet innebära att Björklövens trogna medlemmar och årskortsinnehavare kan införskaffa sig Festivalpasset i ett specialerbjudande, där en del av överskottet kommer gå till Hjältarnas Hus.

– Projektet med Hjältarnas Hus som Björklöven har är väldigt inspirerande och att vi i samarbetet kan vara med och bidra med en liten del känns bra, avslutar Åström.

Björklöven kommer till onsdagens match med två raka segrar i bagaget. I samband med matchen och uppstarten av samarbete mellan Björklöven och Rally Sweden kommer det finnas ett förmånligt erbjudande för besökarna att inhandla ett Festivalpass till Rally Sweden som körs 15–18 februari.