Nyheter

Datumet klart för Rally Sweden 2022

Idag togs kalenderbeslutet av FIA, Internationella Bilsportförbundet, att Rally Sweden 2022 genomförs den 24-27 februari. VM-deltävlingen läggs senare än normalt för att undvika kollisioner med vinter-OS i Peking.

”Vi har fört dialog med WRC Promoter om datumet och är helt överens om att det bästa för hela rally-VM är att undvika kollisionen med OS och därför läggs tävlingen senare än normalt,” säger Rally Swedens vd Glenn Olsson.

Konsekvenserna av senareläggningen har utretts och bedömningen görs att arrangemanget kan genomföras utan större störningar.

”Vädermässigt ser det i Umeåregionen ut att vara till vår fördel att köra senare i februari och övriga faktorer exv inom besöksnäringen såsom boendekapacitet har vi också fått positiva besked på. Då det är ett första år för oss i Umeå är det också välkommet med lite mer förberedelsetid,” säger Glenn Olsson.

Vid dagens FIA-möte beslutades även att rally-VM’s säsongspremiär i Monte Carlo genomförs den 20-23 januari 2022. Resterande datum i VM-kalendern beslutas vid senare möten.

 

 

 

Köp ditt Festivalpass inklusive RallyMagazine och få årets rallymössa på köpet >>