Nyheter

Grönt ljus för Rally Sweden Historic 2024

Även vintern 2024 kommer Rally Sweden-publiken att bjudas på levande nostalgi när Rally Sweden Historic körs under VM-tävlingen i Umeå.

– Den historiska delen har funnits med länge i Rally Sweden och vi vet att det är ett uppskattat inslag för våra besökare och funktionärer, så det känns verkligen bra att vi kan fortsätta erbjuda fler att ta dela av de här legendariska rallybilarna från förr, säger Erik Åström, Event Director på Rally Sweden.

Tävlingsledare för Rally Sweden Historic blir rutinerade Leif Sjöström. Historic-klassen kommer köras fredag och lördag och avgöras över sex special sträckor. Maximalt 35 bilar kommer tävla i klassen. För många av rallyfansen frambringar de äldre bilarna starka minnena som väcker upp nostalginerven när startfältet i Rally Sweden Historic tar plats i skogarna i Västerbotten. Senaste vinnaren är Johannes Joons.

– Tack vare genuina entusiaster kan vi fortfarande se och uppleva dessa bilar tävla på blodigt allvar och publiken kommer få se genuin rallyhistoria som gör upp medaljerna i Rally Sweden Historic, avslutar Erik Åström.