Nyheter

Kalle Rovanperä snabbast i Shakedown Klabböle

Kalle Rovanperä visade att han blir att räkna med i Rally Sweden då han var snabbast på torsdagens Shakedown.

Den 21-årige finländaren Kalle Rovanperä levererade snabbaste tid under torsdagens Shakedown i Klabböle, då han avverkade den 7,59  kilometer långa sträckan på 3.22,4.Toyotaföraren var därmed tre tiondelar snabbare än tvåan, Ott Tänak, Hyundai.

Kalle Rovanperä startar först av alla när Rally Sweden drar i gång på fredag morgon med SS1 Kroksjö över 14,98 kilometer.

–  Vinterrallyn är alltid utmanande och trixiga. Vi får se vilka förhållanden det är på fredag, det är alltid en utmaning att köra först så vi får se hur det går under fredagen och sedan får vi ta det därifrån, säger Rovanperä om fredagen som innehåller sju specialsträckor och avslutas med SS7 Umeå Sprint på The Red Barn Arena.

Thierry Neuville, Hyundai, slutade trea i Shakedown, 0,8 sekunder efter Rovanperä. Takamoto Katsuta slutade fyra och Ford Puma 1-duon Craig Breen och Gus Greensmith femma och sexa.

Hemmahoppet Oliver Solberg, Hyundai, kom sjua i fullfartsuppvärmningen inför sin Rally Sweden-debut.

– Efter andra rundan så körde jag lugnt för att lära mig saker om bilen men jag hoppas att farten är där, säger Solberg.

Elfvyn Evans, Toyota, slutade åtta, teamkamraten Esapekka Lappi kom nia och Adrien Fourmaux tia.

I WRC2-klassen blev det dubbelt Norge i topp då Andreas Mikkelsen och Ole-Christian Veiby körde i mål på samma tid, 3.34,9.Rally Sweden drar i gång på fredag morgon med SS1 Kroksjö.