Nyheter

Oliver Solberg vinner WRC2

Oliver Solberg vann Rally Sweden ifjol och gjorde ingen besviken i år heller.

Skoda-föraren dansade fram på vinterunderlaget och med självförtroende och massor av energi har Umeå-borna fått en publikfavorit och det är ömsesidigt.

22-åringen med co-driver Elliott Edmondsson vann elva av de 18 specialsträckorna och vann tävlingen 1.19 före finländaren Sami Pajari och med estländaren Georg Linnamäe som trea.

- Fantastiskt. Vilken vecka med så många människor och härlig atmosfär, sa Solberg lyckligt.

Fjolårssegraren gjorde det i år igen och han hyllade lagarbetet i bilen.

– Elliot har gjort ett grymt jobb och hela teamet bakom och otroligt att vi lyckades ha bilen hel under hela tävlingen.

Redan under öppningsceremonin på The Red Barn Arena drog Solberg på ett fantastiskt sett till sig strålkastarljuset när han kidnappade konferenciern Molly Petits intervju med att live-sända på sina egna mediekanaler.

Det positiva signalerna smittade sedan av sig där värmlänningen, till årets säsong fullt uppbackad av Skodas fabriksteam, onekligen betalade tillbaka till teamet och rallyfansen.

– Jag måste bara rikta ett stort tack till alla funktionärer och alla runt tävlingen här i Umeå. Det är så många människor som gör den här tävlingen till ett superevent. Det är mäktigt, menade han tacksamt.

Solberg rattade vintervägarna runt Umeå med oerhörd ackuratess och var säkerheten själv. Under lördagen var han till och med totaltrea i sammandraget, blott en minut och 15 sekunder bakom Esapekka Lappi. Visserligen under oerhört speciella väderförhållanden, men det till trots är det ett statement att i en WRC2-bil vara med i de farterna.

Den andre svenskan i WRC 2-klassen, Isak Reiersen med Lucas Karlsson som co-driver, slutade på en meriterande 8:e plats, dryga fem minuter bakom segrande Oliver Solberg. Reiersen körde jämnt och stabilt tävlingen igenom, men var inte riktigt uppe i farterna som krävs under sin debut i Rally Sweden.

– Jag är verkligen helnöjd och det här bådar gott inför framtiden. Jag vill verkligen tacka hela teamet och alla som stöttat mig i den här satsningen, sa Reiersen.