Nyheter

Rally Sweden 2024 tar form

Igår lämnade Rally Sweden in sin tävlingsansökan med sträckförslag till Länsstyrelsen för VM-tävlingen 2024. I förslaget finns strax över 30 mil specialsträckor där några har fallit bort och några är helt nya sträckor.

Till året har fokus varit att hitta en mix av fartfyllda, men även tekniska sträckor. Arbetet med sträckorna har tagits fram i dialog med markägare, rennäringen och många andra intressenter.

– Problemet har inte varit att hitta sträckor utan mer att arbeta igenom alla bra förslag som kommit in till oss från markägare, föreningar, rallyintresserade och många många andra. Och det känns riktigt kul att det finns ett sådant genuint intresse för att göra Rally Sweden ännu bättre, säger Rickard Johansson, tillståndsansvarig på Rally Sweden.

Erik Åström tillträdde rollen som Rally Swedens Event Director för någon månad sedan och han är nöjd med det som nu lämnats in till Länsstyrelsen.

– Det känns som ett bra förslag som vi nu har lämnat in och dialogen med samebyarna har varit bra. Organisationen som vi har i Rally Sweden har verkligen fått till en utmanande tävling sett till det förslag som vi har nu, säger Erik Åström.

Rally Sweden 2024 kommer köras mellan 15–18 februari. Några justeringar från förra året blir det för förarna kommande vinter.

– Nya sträckor har tillkommit några har fallit bort. Anledningen till att en del sträckor förändras är främst ett krav från promotorn som gör att vi måste förändra en viss del av tävlingen varje år. Men även efter dialog med markägare och rennäring och andra intressenter. Vi får aldrig glömma bort att vi är gäster på andras mark, säger Rickard Johansson.

Red Barn Arena som växte som publik- och eventområde i år blir fortsatt ett nav där varje tävlingsdag avslutas Det blir som tidigare år också en avslutande Power Stage. Nolias mässområde blir fortsatt depåområde. Allting i enlighet med Rally Swedens mål att skapa ett publikvänligt, hållbart och nära rally som är enkelt att ta till sig, även för en ny och kanske mer ovan rallypublik.