Nyheter

Stage Event expanderar till Sarsjöliden

The Red Barn Arena, med sitt centrala läge, har en smått unik position sett till World Rally Championships övriga deltävlingar i världen. Till 2024-års tävling kommer arrangörerna utveckla ”arenakonceptet” på fler platser än The Red Barn Arena.

Stage Event – Brännfors, Sarsjöliden

I år kommer Brännfors, på Sarsjöliden-sträckan, förfoga över ett område med VIP-tält med möjlighet till mat och dryck där även Rally Swedens samarbetspartners har möjlighet att följa VM-rallyt på tv-skärmar när världens bästa förare gasar förbi byn.

Publikområdet runt omkring är också, sett till ytan och den i rallysammanhang långa ”tid” du får ta del av bilarna en längre sträcka optimalt. Även möjligheterna att lätt komma till området med bil är en annan viktig aspekt som orsak till det unika området.

Red Barn II

Passande nog är också Stage Eventet i Brännfors uppbyggd kring byns röda lada som är belägen på den stora ”åkern” som ramar in publiksträckan.

Tillsammans med bland annat Vännäs Kommun och Hotel Vännäs kommer åtta bussar besöka Sarsjöliden-sträckan på lördag eftermiddag.

– Det här är en idé vi ville testa redan ifjol och är ett koncept som vi vill testa och kommer utveckla ytterligare till framtida tävlingar för att, dels stärka den lokala förankringen, men också ge publiken olika dimensioner att upptäcka hur fantastisk rallysporten kan vara där sporten och upplevelsekänslan går hand-i-hand, säger Erik Åström, eventdirector, Rally Sweden.