Nyheter

Rallyfesten fortsätter i Umeå


Förberedelserna inför Rally Sweden 2024 drar igång på allvar och nästa års tillställning är planerad till den 15–18 februari*. För tredje året i rad blir Umeå centralort för rallyt, som har start och mål mitt i staden. Under festivalhelgen väntas över 200 000 personer komma för att se på rally, besöka festivalområdet och titta på underhållningen. Rally Sweden är ett av Sveriges största återkommande idrottsevent.

– Nu börjar arbetet med nästa års stora svenska rallyfest. Vi satsar mycket på att utveckla upplevelsen för de uppåt 200 000 besökarna som väntas komma. Lika mycket arbete läggs också på att ge alla förare bra förutsättningar. För många av dem är det exotiskt att komma till Sverige och köra rally mitt i vintern på is och snö, säger Anna Nordkvist, generalsekreterare för Svensk bilsport och vd för Rally Sweden.

Ett världsunikt rally

WRC Promoter har än en gång uttryckt sitt stöd för Rally Sweden. Det slutgiltiga, formella beslutet om WRC-kalendern för 2024 kommer att fattas av FIA i juli. Det finns ett enormt internationellt intresse för Rally Sweden, med förväntade 100 miljoner TV-tittare runt om i världen.

– Med Red Barn Arena som ligger på promenadavstånd från Umeå centrum, kan vi som enda WRC-deltävling erbjuda en upplevelse med rally på första parkett för en stor publik. I vårt evenemangsområde bjuder vi dessutom på upplevelser för hela familjen, säger Anna Nordkvist.

Efter premiären i Monte Carlo

Rally Sweden är en av Sveriges största återkommande idrottsevenemang. Genom eventarenan Red Barn Arena kommer publiken riktigt nära bilarna och farten. Och förutom spännande och actionfylld motorsport kan besökarna njuta av underhållning, mat, dryck och en mässa som naturlig mötesplats.

Rally Sweden är traditionsenligt den andra tävlingen i VM-kalendern efter premiären i Monte Carlo.

* Med förbehåll för kalendergodkännande från FIA World Motor Sport Council.