Nyheter

Stjärnsprakande program på The Red Barn Arena

Nedräkningen till VM-festen har börjat på allvar. Nu är det klart att Prins Carl Philip deltar i invigningen av The Red Barn Arena i Umeå och på måndag öppnar biljettförsäljningen till Rally Sweden i butikerna.

Rally Sweden har de senaste åren varit ledande inom WRC och gjort rallyt till en spektakulär och actionfylld arenasport. När rallyt nu flyttar till Umeå så har det skapats en unik och centrumnära rallyarena, på bekvämt promenadavstånd från centrum. The Red Barn Arena på I20-området är Umeås motsvarighet till “Colins Crest” i Värmland. Rally Sweden har använt det nordliga VM-rallyts allra mest grundläggande element, snön, när man med hjälp av elever från Forslundagymnasiet byggt upp en gigantisk snöläktare som är hjärtat i den specialdesignade arenan.
Under fredag och lördag är det här festen är. Det avgörs tre specialsträckor i VM-rallyt på The Red Barn Arena, du kan följa de andra sträckorna på storbildsskärmar och det bjuds på stjärnglans från scenen.
– Nu tar vi rallyt in till stan igen. Det här är en fantastisk chans för umeborna och alla tillresande att se världens bästa rallyförare på nära håll. Vi har byggt en snabb arena med tre rejäla hopp där förarna kan hålla riktigt hög fart som gör att vi ändå behåller rallykänslan som om det vore ute i skogen, säger Glenn Olsson, vd för Rally Sweden.

Var du än står på The Red Barn Arena kommer du kunna följa farten och världens bästa rallyförare på i princip bara en billängds avstånd. Arenasträckan är 1,5 kilometer, innehåller tre hopp (där bilarna kan flyga upp till 40 meter i det största hoppet) och de nya hybridbilarna kan komma upp i toppfarter på över 150 kilometer i timmen.

Totalt har arenaområdet plats för cirka 30 000 människor och på storbildsskärmarna kan publiken följa dramatiken på de övriga sträckorna i Umeås kranskommuner.

Men The Red Barn Arena bjuder inte bara på rally utan är en riktig vinterfestival där programmet har något för hela familjen. Food courts, artister, utställare, storbildsskärmar, souvenirförsäljning, barer och VIP-områden garanterar underhållning dagen lång.

Det blir också kunglig glans på fredagen då Prins Carl Philip deltar i invigningen av The Red Barn Arena.

– Prins Carl Philip har ett genuint motorintresse och vi är glada och stolta över att Prinsen kommer att närvara när Rally Sweden avgörs i Umeå för första gången, säger Glenn Olsson.

Entrén öppnar redan 15.00 och kvällens givna höjdpunkt, SS7 Umeå Sprint inleds 18.38. Under kvällen skapar artisten Dotter feststämning från scenen.
I The Red Bull Show bjuder skoterfreestyle-trion Marcus Ohlson, Rasmus Johansson och Anders ”Flanders” Eriksson publiken på bakåtvolter och skoterakrobatik både fredag och lördag.

Under lördagen är arenan öppen hela dagen, från 10.00 till 21.00. Det körs två specialsträckor i WRC, däremellan blir det nostalgirally i Rally Sweden Historic och barnens favorit, Pidde P, uppträder två gånger under dagen.

På måndag den 14 februari inleds försäljningen av biljetter och VM-programmet, Rally Magazine, i COOP-butiker i Umeå och kringliggande kommuner.
Noterbart är att det är fri entré för alla barn under 15 år i sällskap av vuxen under hela helgen på alla sträckor, The Red Barn Arena samt serviceplatsen.
Det finns fyra olika biljettkategorier; Festivalpasset (alla sträckor, The Red Barn Arena och serviceplatsen alla dagar), Day Ticket, Arena Ticket samt VIP-tickets The Red Barn Arena.
Det är rabatterat pris för de som köper biljett i butik. Det går givetvis att köpa biljetter i entréerna också, då är det dock kontanter/cash only som gäller.

Här hittar ni mer info samt program för The Red Barn Arena