Nyheter

Support Arena – rallyfest för alla

Rally Swedens Support Arena inne vid Umeå Service Park Nolia är platsen du ska besöka om du vill komma nära världens bästa rallyförare. Precis som i fjol kommer arrangörerna erbjuda rallyfans en unik och inbjudande arena där de kan njuta av atmosfären och spänningen från det prestigefyllda racet.

Support Arena, som kommer vara en samlingsplats för motorsportentusiaster, kommer att erbjuda en mängd aktiviteter och bekvämligheter för besökarna.

Öppettider – Support Arena

Torsdag–fredag: kl 10–19
Lördag, kl 10–18
Söndag, kl 9–12

Mat, dryck och nostalgi

I Support Arena kommer gästerna kunna välja mellan ett brett utbud av mat, öl, vin och kaffe, inklusive specialiteter från Umeås populära Facit Bar, för de som söker det bästa inom mat och dryck.

Utöver detta kommer också Svenska Bilsportförbundet att lyfta fram Rally Swedens historia sedan starten på 50-talet. I en specialdesignad montervägg kommer alla rallyinitierade kunna ta del av tävlingen höjdpunkter och alla förarlegender som passerat revy genom årtionden.

Därefter kan du passa på att föreviga dig själv i den fotovägg – givetvis med rallybakgrund – som ett minne av Rally Sweden 2024.

Meet the Crews

Dessutom kommer rallyfans ha möjlighet att möta de bästa förarna varje dag i Meet The Crews, där de kan interagera med teamen och ta del av förarintervjuerna i en avslappnad miljö efter respektive tävlingsdag. WRC-förarna kommer finns på plats i Support Arena varje kväll. En unik chans för fans att komma närmare sina idoler och få lyssna på deras analyser och upplevelser efter respektive dags tävlande.

Meet the Crews på Support Arena

Torsdag, kl 12:00-13:30 (cirka)
Fredag, kl 12:30-14:00 (cirka)
Lördag, kl 12:00-14:30 (cirka)

Utmaningar, spel och lek

För de som söker ännu mer action och spänning kommer det finnas gratis aktiviteter som Nattduellen – en bekanting från SVT-programmet Mästarnas Mästare – samt, bordshockey, bilsimulatorer och flipperspel. Även armbrytning kommer finnas på agendan för dem som vill testa sin styrka och teknik mot andra entusiaster.

Besökarna kommer också ha möjlighet att värma sig vid arenans eldar och samtidigt följa tävlingen från storbildsskärmen, vilket gör det möjligt att i en värmande miljö ta del av WRC-tävlingarnas avgörande ögonblick.