Nyheter

Tidsplanen klar för Rally Sweden 2017

Flytten av serviceplatsen till Torsby Flygplats möjliggör fler sträckor längre norrut och med sista sträckan, Power Stage, som avslutas på serviceplatsen sätter Rally Sweden en ny standard i rally-VM.

– Det finns en uttalad vision om att hela VM ska gå i riktningen med en Power Stage som slutar på serviceplatsen, och nu är vi först ut att göra detta i verkligheten. Att gå ut live i TV worldwide och fira segraren tillsammans med teamen och publiken direkt på service tar avgörandet till en ny nivå, säger vd Glenn Olsson.

Trots att flertalet av dom viktiga sträckorna såsom Karlstad Superspecial, Vargåsen, Hagfors mfl finns kvar så bjuder Rally Sweden 2017 på hela 57,8% nya SS-km och tre nya sträckor jämfört med 2016. I norska Åsnes finner vi SS Hof Finnskog och norr om Hagfors finner vi SS Knon som nya sträckor. SS Likenäs är en nygammal sträcka som av många varit efterlängtad och nu kommer tillbaka.

– Vi har tagit bort de minst snösäkra sträckorna och ersatt med tre nya på högre höjder längre norrut. Hela det nya upplägget med serviceplats i Torsby som används alla dagar gör hela tävlingen betydligt mer tillgänglig för publiken, säger banchefen Johan Magnusson.

Nya serviceplatsen i Torsby innebär många fördelar men också en hel del utmaningar.

– Vi fyller i stort sett hela flygfältet och bara WRC-teamen kommer in med över 50 stora trailers. Vi ligger också väldigt nära två europavägar med mycket trafik och då det är början på sportloven så vet vi att vi har utmaningar med trafiken. Att lösa logistiken för både tävlande och publik via bra flöden är helt avgörande och något vi jobbar med, säger serviceplatschefen Adam Magnusson.

Se översiktskartan och nya tidsplanen här

map-stages