Nyheter

Träffa VM-förarna på Rådhustorget – onsdag kl 18:00

På onsdag kväll kommer årets VM-förare att finnas på plats mitt på Rådhustorget. Redan från klockan 16.00 kan den som är sugen på egen action prova på att köra rally i en simulator då Svensk Bilsports finns på plats med sin simulatorvagn.

Klockan 18:00 anländer WRC-förarna i en bilkortege till Rådhustorget med sina VM-bilar. Därefter ansluter de till mingel med alla fans som vill få en glimt av sina idoler.

– Det känns bra att vi kan göra ett litet event på onsdagen tillsammans med Visit Umeå där det bjuds på möjlighet att träffa förarna. VM-förarna har ett väldigt tight schema under hela rallyveckan från det att de anländer till avresa. Till i år har WRC-promotorn för VM-serien gjort ett bra arbete med att lätta upp det schemat något för VM-arrangörerna så att de ska kunna vara lite mer offentliga och tillgängliga för publiken, något som är väldigt positivt, säger Erik Åström, Event Director för Rally Sweden.

Snöborg och storbildskärm

Efter onsdagens kvällsaktivitet fortsätter Visit Umeå att ha Rådhustorget som en mötesplats för rallyt med bland annat storbildsskärm, försäljning av biljetter, snöborg och rallypyssel.

Men torget på onsdagen är inte enda tillfället för att möta VM-förarna under rallyt.

– Runt lunchtid på torsdag, fredag och lördag kommer förarna finnas inne i Support Arena vid Nolia, så även då finns chans att möta stjärnorna. De kommer även ha autografskrivning på torsdag ute på Red Barn Arena där det också blir Meet the Crew på fredag och lördag, avslutar Åström.

Läs mer om veckans program.