Nyheter

Väskförbud och visitering på The Red Barn Arena

I slutet av förra året fattade Polisen beslut om att införa väskförbud på större evenemang. Detta med det rådande världsläget som grund. För Rally Sweden och The Red Barn Arena innebär det att det gäller totalt väskförbud för publiken. Samtliga besökare kommer även att visiteras innan de får komma in på arenan.

För den vane besökaren av idrott- och underhållningsevent så är det här inget nytt. Men för Rally Sweden är det första gången som tävlingen behöver genomföra den här typen av åtgärder.

– Det vi gör är att vi här och i andra kanaler kommer informera så mycket vi kan om det beslut som vi har att förhålla oss till. Vi kommer även ha det vi kan kalla passeringsslussar längs vägen fram mot Red Barn där vi kommer påminna om att det inte är tillåtet att ta med väskor in på arenan, säger Erik Åström, Event Director på Rally Sweden.

Kom i tid

Visiteringen kommer ske som brukligt är vid större evenemang precis innan insläpp.

– Vi kommer ha erfaren hjälp där för att underlätta och effektivisera visiteringen in till Red Barn, säger Åström som med det sagt ändå vill skicka med ett tips till publiken.

– Kom i tid. Vi kommer göra allt vi kan för att underlätta att allt går smidigt, men kom i tid är alltid ett bra tips.

 

FAQ

Väskförbud och visitation

 • Får jag ta med mig en väska in på Red Barn?
  Nej du får inte ta med dig en väska in på Red Barn. Det finns två undantag från detta förbud och det är skötväskor om du har barn som är upp till 3 år samt väska för medicinska behov.
  Om du har en väska för medicinska behov så ska den vara anpassad för det den ska bära samt att den ska vara så liten som möjligt. Väskan får bara innehålla medicin samt vårdutrustning.
 • Men en handväska får jag ta med?
  Nej, detta förbud gäller samtliga väskor. Plånbok definieras ej som väska.
 • Varför har ni bestämt att ni ska ha ett väskförbud?
  Det är polisen som villkorar för oss vad vi måste göra. I detta fall så finns det ett beslut för hela landet kring detta och vi måste uppfylla det villkoret.
 • Jag har med mig en väska till Red Barn. Vart kan jag göra av den väskan?
  Det är ditt eget ansvar att ta hand om din väska. Om du väljer att lägga din väska utanför arenan kommer väskan att omhändertas och lämnas in till polisen som hittegods efter rallyts slut.
 • Jag kommer att åka med en buss direkt från rallyskogen och ha med mig en väska. Hur gör jag?
  Då ska du ta kontakt med den bussaktör du åker med så kan de svara på det.
 • Förstår ni inte att detta blir krångligt om man inte får ta med sig en väska?
  Vi förstår att det är krångligt att inte få ha med sig en väska in. Men detta är de krav som polisen ställer på oss för att vi ska få arrangera. Om du behöver ha med dig ett par extra handskar eller en till tröja så får du ta det med dig i handen eller i en ficka. Men inte ta med dig en väska.
 • Jag har en kameraväska. Det borde få gå att ta in?
  Är du besökare så får du ej ta med en väska för din kamera in. Du får ta med dig kameran, men ej väskan.
 • Måste jag bli visiterad för att komma in på Red Barn?
  För att du ska få komma in på Red Barn så gör vi vad som kallas en villkorad visitation, Det innebär att visitation är ett krav för att du ska få gå in. Detta är ett krav från polisen.
 • Kommer jag som kvinna att bli visiterad av en man?
  Vi kommer att ha både manlig och kvinnlig personal som visiterar.
 • Jag vill inte bli visiterad. Kommer jag in ändå?
  Tyvärr är visitationen ett villkor för att du ska komma in. Detta är ett krav ställt av polisen.