SD Håkmark

torsdag 15 feb 09:01
shd-hakmark
shd-hakmark
Distance 5.42 km
Elevation 38 m
Weather 21°C
Surface The surface of the stage is snow and ice
Map Detaljerad karta
Spectator spots Publikplatser
 • 1
  Håkmark Close

  Publikplats 1 är på ett hygge som sluttar ned mot sträckan vilket gör det till en naturlig läktare. Man ser bilarna i 250–300 meter när de kommer nedför backen från start till de försvinner i en svag högerböj i sin färd mot målgången.

  icon-parking-24x24@2x Gärde
  icon-stage-walk 1 km
  icon-food-24x24@2x Kiosk
  Vägbeskrivning
 • A
  Nymyran Close

  Skoterpublikplatsen är på ett hygge som sluttar ned mot sträckan vilket gör det till en naturlig läktare. Man ser bilarna i 250–300 meter när de kommer nedför backen från start till de försvinner i en svag högerböj i sin färd mot målgången. Entré i anslutning till den ordinarie skoterleden.

  icon-food-24x24@2x Kiosk
 • B
  Klommyran Close

  Skoterpublikplats B ligger på en höjd längst med sträcka och man ser bilarna när de kommer ur en lång högerkurva i ca 300 meter innan de försvinner i en vänsterkurva på väg mot målgång.
  Från ordinarie skoterled mellan Fällforsån och Hissjö är det skyltat till skoterplatsen. Försäljningsutbudet på skoterplatsen är hamburgare samt kall dryck och godis.

  icon-food-24x24@2x Matförsäljning
 • C
  Rundmyran Close

  Skoterplats C ligger även den på en liten höjd och man ser bilarna i ca 200 meter fån att de dyker upp i skogsbrynet till att de försvinner i en svag högerböj på sin väg mot målgång.
  Från ordinarie skoterled mellan Fällforsån och Flurkmark är det skyltat till skoterplatsen. Försäljningsutbudet på skoterplatsen är hamburgare samt kall dryck och godis.

  icon-food-24x24@2x Matförsäljning
 • 2
  Strömsör Close

  Publikplats 2 är även det på ett hygge som sluttar mot sträckan och man ser bilarna i 300–350 meter från att det dyker upp i skogsbrynet just innan hygget, tills de försvinner i en svag vänsterböj mot målgång.

  icon-parking-24x24@2x Gärde
  icon-stage-walk 1,5 km
  icon-food-24x24@2x Kiosk
  Vägbeskrivning
 • D
  Strömsör Close

  Skoterpublikplatsen är beläget på ett hygge som sluttar mot sträckan och man ser bilarna i ca 300–350 meter från att det dyker upp i skogsbrynet just innan hygget till de försvinner i en svag vänster böj mot målgång. Entré i anslutning till den ordinarie skoterleden.

  icon-food-24x24@2x Kiosk
Stage description Sträckbeskrivning

Årets Shakedown börjar på en skogsväg med snabba svepande kurvor, för att i slutet på sträckan smalna av och övergå till mer teknisk körning som sedan avslutas med flera små krön på ett hygge just innan mållinjen.

Safety information Säkerhetsinformation

Snöskoter – håll dig på spåret! All snöskotertrafik ska hålla sig på de utmärkta lederna inom tävlingsområdet, och all friåkning bör undvikas. Vilda djur och renar kan skrämmas och springa mot rallysträckorna.

Säkerhetsområden. Det är viktigt var du som åskådare står. Sträckor kan ställas in omedelbart om du inte respekterar säkerhetsområdena!

Don’t walk! Det är förbjudet att gå på sträckan inom 30 minuter från sträckans start.

No Drone Zone. Obehöriga drönare är förbjudna av säkerhetsskäl

Titta efter grönt ljus. WRC-bilarna har hybriddrivlinor som kan generera högspänningsström vid en krasch eller annan incident. Innan du rör bilen, titta efter det gröna ljuset, bara det visar att bilen är säker.

torsdag 15 februari

fredag 16 februari

lördag 17 februari

söndag 18 februari