SS5 #42 Brattby 2

fredag 16 feb 14:36
ss2-5-brattby
ss2-5-brattby
Distance 10.76 km
Elevation 116 m
Weather 16°C
Surface The surface of the stage is snow and ice
Map Detaljerad karta
Spectator spots Publikplatser
 • 1
  Brattby Close

  Brattbysträckan inleds med ett snabbt parti fram till första publikplatsen som enkelt nås efter en några hundra meter lång promenad från bygdegården i Brattby. Efter publikplatsen finns det goda möjligheter att följa de tävlande utefter ett tekniskt parti med flera små krön och s-böj-kombinationer.

  icon-parking-24x24@2x Gärde
  icon-stage-walk 200–300 m
  icon-food-24x24@2x Kiosk
  Vägbeskrivning
 • A
  Kraftledningen Close

  Sträckan fortsätter sedan fram till en kraftledningsgata där publiken kan följa bilarna en längre sträcka med svaga böjar. Vid publikområdet där vägen viker in i skogen igen finns en större skoterparkering.

 • 2
  Västanbäck Close

  Ett rätt snabbt men krokigt parti av sträckan fram till en brant nedförsbacke ner mot Västanbäck och en tvär höger ut på åkern. Här finns fina publikområden med parkeringsmöjligheter. De bästa publikområdena hittas mot målet inne i skogen där sträckan går på en snabbare skogsväg med fina kurvkombinationer och ett vägbyte där Takamoto Katsuta rullade under rallyt 2023.

  icon-parking-24x24@2x Gärde
  icon-stage-walk 200–500 m
  icon-food-24x24@2x Kiosk
  Vägbeskrivning
 • B
  Västanbäck Close

  Ett rätt snabbt men krokigt parti av sträckan fram till en brant nedförsbacke ner mot Västanbäck och en tvär höger ut på åkern. De bästa publikområdena hittas mot målet inne i skogen där sträckan går på en snabbare skogsväg med fina kurvkombinationer och ett vägbyte där Takamoto Katsuta rullade under rallyt 2023.

  icon-food-24x24@2x Kiosk
 • 3
  Norrfors Close

  Sträckan går på en medelsnabb skogsbilväg mot målet med fina publikplatser på en höjd som följer längsmed sträckan.

  icon-parking-24x24@2x Väg
  icon-stage-walk 600–800 m
  icon-food-24x24@2x Kiosk
  Vägbeskrivning
 • 4
  Norrfors Close

  Här finns goda publikplatser med en gångstig, 300 m, från parkeringen. Kom gärna i god tid! Infarten till parkeringen är samma som rallybilarna använder när dom lämnar sträckan.

  icon-parking-24x24@2x Gärde
  icon-stage-walk 300 m
  icon-food-24x24@2x Kiosk
  Vägbeskrivning
Stage description Sträckbeskrivning

#42 Craig Breen, dominerade Brattbysträckan 2023. Och direkt efter att han passerat mållinjen sa han skrattande till en reporter “I should probably be the Mayor of Brattby.” Den glade irländaren slutade två i totalen 2023 och gick mot en fantastisk säsong innan han förolyckades den 13 april, på träningen inför Croatia Rally. Saknad av en hel rallyvärld, är det minsta vi kan göra att utse Craig till Major of Brattby och döpa om sträckan till #42Brattby.

Sträckan inleds med ett snabbt parti fram till första publikplatsen som enkelt nås efter en några hundra meter lång promenad från bygdegården i Brattby. Efter publikplatsen finns det goda möjligheter att följa de tävlande utefter ett tekniskt parti med flera små krön och s-böj-kombinationer.

Safety information Säkerhetsinformation

Snöskoter – håll dig på spåret! All snöskotertrafik ska hålla sig på de utmärkta lederna inom tävlingsområdet, och all friåkning bör undvikas. Vilda djur och renar kan skrämmas och springa mot rallysträckorna.

Säkerhetsområden. Det är viktigt var du som åskådare står. Sträckor kan ställas in omedelbart om du inte respekterar säkerhetsområdena!

Don’t walk! Det är förbjudet att gå på sträckan inom 30 minuter från sträckans start.

No Drone Zone. Obehöriga drönare är förbjudna av säkerhetsskäl

Titta efter grönt ljus. WRC-bilarna har hybriddrivlinor som kan generera högspänningsström vid en krasch eller annan incident. Innan du rör bilen, titta efter det gröna ljuset, bara det visar att bilen är säker.

torsdag 15 februari

fredag 16 februari

lördag 17 februari

söndag 18 februari